Stará Ľubovňa 6. septembra (TK KBS) Pomocný biskup Prešovskej archieparchie Mons. Milan Lach SJ slávnostnou liturgiou otvoril brány novej Špeciálnej základnej školy sv. Anny v Starej Ľubovni. Následnou posviackou priestorov a prestrihnutím pásky v triedach na mieste začali nový školský rok.
 
„Dnes začína veľké dielo, nové úžasné dielo tu v Starej Ľubovni. Som veľmi rád, že práve toto dielo vzniká v Roku Božieho milosrdenstva. Pápež František vyzval všetkých diecéznych biskupov, aby vo svojich farnostiach vytvorili také diela, ktoré budú svedkami Roku milosrdenstva, ktoré budú hovoriť o tom, že Rok milosrdenstva bol, aj keď ten rok prejde. Môžeme povedať, že takýmto dielom je cirkevná Špeciálna základná škola sv. Anny,“ poznamenal vo svojej homílii vladyka Milan. Špeciálnu základnú školu zriadil Gréckokatolícky arcibiskupský školský úrad Prešov.
 
Škola sa nachádza v priestoroch Domu sv. Anny, ktorej zriaďovateľom je Gréckokatolícka charita Prešov. Zriadením školy sa vytvorili vhodné podmienky pre vzdelávací proces detí so zdravotným znevýhodnením. Práve táto cieľová skupina si vyžaduje komplexnú špeciálnu starostlivosť, ktorá sa ucelila vo výchovno-vzdelávacom procese. Desať žiakov začalo nový školský rok v dvoch triedach Špeciálnej základnej školy sv. Anny.
posviacka_01 posviacka_02 posviacka_03posviacka_04 posviacka_05 posviacka_06 posviacka_07